Интервюта | 23.04.2024

Сара Алкаф: Менторите БГ е солидна платформа за лично и професионално развитие

Три бежанки от Афганистан, Йемен и Украйна са част от четвъртото издание на „Менторите БГ” – националната програма за жени предприемачи, която Smart Lady традиционно подкрепя. Сара Алкаф от Йемен е една от тях. Припознала България като свой дом, тя работи в кол център и подкрепя бежанската общност чрез благородна инициатива – реставрация на стари мебели за всички, които се нуждаят от обзавеждане.

 

Как вижда бъдещето си в бизнеса и какво й дава участието й в „Менторите БГ” – вижте в разговора ни с нея.

 

  • Разкажете ни повече за своя бизнес план и посоката, в която искате да се развивате.
  • Планът ни е да дистрибутираме квалитетното Yemeni кафе в България, осигурявайки най-високо качество за клиентите. Когато утвърдим пазарните си позиции, ще работим за създаването на наш бранд под шапката на Yemeni кафе. Чрез стратегически партньорства и детайлно пазарно проучване се надяваме да създадем лоялна клиентела и на по-късен етап да станем основен доставчик на Yemeni за тази територия.
  • Как бихте описала най-голямото предимство на участието си в „Менторите БГ”?
  • Програмата ми даде безценна подкрепа! Най-ценни за мен са менторските насоки и възможностите за развитие, които се предлагат. Така успявам да взема максимума от експертизата на професионалистите, да прецизирам бизнес стратегиите си и да правя информирани избори за устойчив растеж.
  • Кои свои качества откривате, или развивате активно чрез програмата?
  • Философията на „Менторите БГ” стимулира култивирането на борбеност и адаптивност в екипа ни. Фокусът върху непрекъснатото обучение и иновации се оказа доста мотивиращ за предприемаческия ми дух и усещам, че се справям по-лесно с предизвикателствата. Просто имам самочувствието да си създавам сама възможностите.
  • Бихте ли препоръчали програмата на дамите, които желаят да управляват своя компания, и защо?
  • Категорично да и не бих се замислила дори за миг! Холистичният подход, комбиниращ менторство, нетуъркинг и развиване на умения, предлага трансформиращо преживяване. То дава на жените нужните инструменти и ресурси, за да успеят в една доста конкурентна среда. В допълнение, подкрепящата общност в Менторите БГ стимулира колаборацията и делегирането на права, с което се превръща в солидна платформа за лично и професионално усъвършенстване.

Интересувате се от кредит?
Заявете консултация с наш кредитен специалист и той ще отговори на всички Ваши въпроси!

Съгласен съм с обработването на предоставените от мен лични данни. Запознат съм с информацията по чл. 13 и чл. 14 от Общия регламент за защита на данните. Заяви консултация