Интервюта | 24.07.2024

"Грантът от Sustainable Lady Fund ще ни помогне да развием онлайн магазин" - Мария Колева

С Мария говорим за преживяното по време на участието в „Менторите БГ” – националната програма, чиито финал е „Арена на дамския бизнес”, и за бъдещето на бранда й Super Simple Smoothie.

 

Мария, кое ви вдъхнови да създадете Super Simple Smoothie?

Идеята за създаването на Super Simple Smoothie дойде от моята страст към здравословния начин на живот и желанието ми да споделям лесни и вкусни решения за здравословно хранене с повече хора. Като активно работещ човек и майка на три деца винаги търся здравословни варианти, които да заместят т.н. "бързи" вредни храни. Реших да създам продукт, който е не само полезен и вкусен, но е и удобен за забързаното ежедневие на съвременния човек.

 

С какъв екип разполагате и каква е посоката, в която искате да се развивате?

Екипът ни се състои от утвърдени експерти в различни области - нутриционисти, технолог, маркетинг специалисти и дизайнери. Всички сме обединени от обща цел - да предложим най-добрите продукти на нашите клиенти.

 

Колко важна е за вас устойчивостта и на какви нива я прилагате в бизнеса?

Прилагаме устойчиви практики на всички нива - от избора на суровини и опаковки, до управлението на отпадъците и енергийната ефективност. Стремим се усърдно да минимализираме нашия екологичен отпечатък. Надяваме се да бъдем пример за други компании в индустрията.

 

В какво ще инвестирате гранта от Sustainable Lady Fund на Fibank?

Част от грантът от Sustainable Lady Fund ще бъде инвестиран в разработката на онлайн магазин, в който ще продаваме продуктите ни с акцент върху устойчивостта. Планираме и да подобрим нашите производствени процеси, да въведем иновативни решения за опаковане и да засилим нашата маркетингова кампания за повишаване на осведомеността за ползите от здравословния начин на живот.

 

Как се чувствахте като част от общността на Smart Lady по време на менторските сесии?

Участието ми в общността на Smart Lady бе изключително вдъхновяващо и обогатяващо! Менторските сесии ми дадоха възможност да се срещна с успешни жени предприемачи и експерти, които споделиха своите знания и личен опит. Всички тези срещи бяха силно мотивиращи и ми помогнаха да доразвия моите идеи за бизнеса. А като подарък цялото това преживяване бе съпроводено от нови и много ценни приятелства.

 

Как бихте описала най-голямото предимство на участието си в „Менторите БГ"?

Това бе възможността да получа персонализирани съвети и подкрепа от ментори с богат опит. Техните напътствия ми помогнаха да подобря стратегиите си и да избегна някои от грешките, които често се допускат в бизнеса. Мрежата от контакти, която изградих, също е безценна за бъдещото развитие на моя проект.

 

Бихте ли препоръчали програмата на дамите, които желаят да управляват своя компания, и защо?

Искрено препоръчвам програмата на всяка жена, която иска да стартира и управлява свой собствен бизнес. Програмата предоставя не само ценни знания и ресурси, но и подкрепяща общност от приятели и съмишленици. Тя е отлична платформа за личностно и професионално развитие, която може да помогне на всяка жена да реализира своя бизнес потенциал и да постигне по-голям успех.

Интересувате се от кредит?
Заявете консултация с наш кредитен специалист и той ще отговори на всички Ваши въпроси!

Съгласен съм с обработването на предоставените от мен лични данни. Запознат съм с информацията по чл. 13 и чл. 14 от Общия регламент за защита на данните. Заяви консултация