Надежда Рангелова-Бояджиева е големият победител от третото издание на мащабния и единствен по рода си форум за женско предприeмачeство „Арена на дамския бизнес“. Тя получи не само най-висок рейтинг от журито, но и грант от 5000 лв. от Sustainable Lady Fund на Първа инвестиционна банка в категория „Развиващ се бизнес“.
Проектът на предприемчивата дама цели да промени нагласите на хората и да насочи фокуса им върху ползите за здравето от консумирането на чисто месо. Идеята, която промотира победителката е за стимулиране консумацията на български продукт чрез развитие на магазини за предлагане на месо от български породи, с контролиран произход, гарантиращ чистота на продукта.
Ето какво още сподели тя за своя проект, идеи и възгледи за бъдещо развитие:
Казвате, че желанието на „Lady Butcher“ е да промени нагласите на хората и да наложи нови стандарти за разфасоване на говеждо и агнешко месо в България. С какви предизвикателства се сблъсквате по пътя на реализирането на тези цели?
Това не е само желание. Това е мечта. Мечта за промяна на културата на консумация на месо в България. Борбата е да осъзнаем, че чистото месо е изключително важно за нашето здраве и да започнем да се стремим към умерената консумация на качествени продукти от месо, което пък от своя страна ще даде своя устойчив принос към околната среда.
Как популяризирате идеите си и убеждавате хората, че консумирането на чиста храна е пряко свързано с поддържането на добро здраве?
Най-вече в лични срещи с клиенти. В разговори, в които с часове мога да им разказвам за това как трябва да се отглежда едно животно, така че месото, което дава да е с максимални качества, да е щадящо за околната среда и минамaлно травмиращо за самото животно, защото това се отразява пряко и на нас, когато го консумираме.
Обучавам ги колко различни видове стекове може да се приготвят от говеждото месо. Всъщност, първо уточняваме, кое е говеждо и кое телешко :) Давам им насоки, как да го приготвят, дори рецепти.
Какво постигнахте досега и към какво се стремите в бъдеще?
Научих много. Постигнах, нещо което остава за цял живот. Изучих занаят. Разфасоването е изкуство и е нещо, в което влагаш много страст и перфекционизъм, за да предоставиш на клиента удовлетворение, както когато консумира, така и когато вижда как изглежда продуктът преди да го приготви.
Стремя се в бъдеще да достигна до много повече хора, които вярват, че чистото месо е нещо, което си струва да слагаш на масата си и да ги накарам да осъзнаят колко важно е това за здравето им.
Как смятате да използвате наградата, която получихте от Sustainable Lady Fund?
Смятам да я инвестирам в разработване на концепцията за Ladybutcher, като създам сайт, започна да записвам обучителни видеа за транжиране и приготвяне на продукти от чисто месо. Убедена съм, че по този начин ще успея да направя бизнеса си устойчив и след няколко години хората да разпознават марката Ladybutcher, а нейните продукти да са припознати като най-добрите и качествени продукти от чисто българско месо.